BHV / EHBO

EHBO
Voor bedrijven is het verplicht om regelmatig de controle van de EHBO-koffer (ook wel verbanddoos BHV) uit te voeren. Naast deze wettelijke Arbo-verplichting, is het sowieso verstandig om voldoende vaak te controleren zodat u zeker weet dat u over de juiste middelen beschikt als het nodig is. Het gaat tenslotte om de veiligheid van uw medewerkers, bezoekers en uzelf.

Aanbeveling Oranje Kruis
Het Oranje Kruis beveelt aan om de BHV- of EHBO-koffer ieder half jaar te controleren. Als er extra risico's zijn binnen een bedrijf dan zijn meer controles nodig. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de EHBO-tas of BHV-tas na elk gebruik gecontroleerd wordt. U kunt er dan steeds voor zorgen dat de verbandspullen of pleisters die gebruikt zijn zo snel mogelijk weer bijgevuld worden. In ieder geval is het noodzakelijk om minimaal één keer per jaar de bedrijfsverbanddoos zelf te controleren en bij te vullen of dit door een expert te laten doen.

Waar controleert u op?
Ten eerste controleert u of alle middelen voldoende aanwezig zijn. Hierbij is het gebruikelijk om dit te doen conform het advies van het Oranje Kruis. Daarnaast moet u tijdens de controle alle middelen controleren op houdbaarheid. Dit laatste wordt regelmatig vergeten.
De EHBO-middelen moeten compleet/steriel zijn.

Volgens de Arbo-wet heeft u dus als werkgever de plicht om ervoor te zorgen dat de bedrijfsverbandkoffer goed uitgerust is zodat zowel de bedrijfshulpverlener als mensen zonder bijzondere kennis op het gebied van EHBO het hoofd kunnen bieden aan ongelukken. Hoe vaak controle EHBO-koffer nodig is hangt af van uw bedrijf. Minimaal één controle per jaar is echter altijd noodzakelijk.

AED
Wij zijn ook uw partner op het gebied van AED's en defibrillators. AED's zijn voorzien van batterijen en elektroden (pads) die een uiterste houdbaarheidsdatum hebben. Onze deskundigen controleren uw AED conform de fabrikantvoorschriften en voorzien deze indien noodzakelijk van juiste en originele componenten. Het geeft een gerust gevoel dat wanneer u de AED moet gebruiken deze ook juist functioneert.

Wilt u meer weten over onze diensten neem dan contact met ons op via 0591-318760 of info@westhart.nl.