Waternevel blussers

Waterneveltechnologie

De waternevelblusser blust de brand doormiddel van het verspreiden van nevel. Zelfs brandend vet (denk aan een brandende frituurpan) en elektriciteitsbranden (tot 1000V) kunnen geblust worden met deze waternevelblusser. Vele voordelen van de waterneveltechnologie worden in de stationaire blusinstallaties al meerdere jaren gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Waternevel is een effectief en milieuvriendelijke variant van brandbeveiliging, omdat zeer kleine waterdruppeltjes (veel kleiner dan 0.1 mm in de diameter) door het aanzienlijke vergrootte werkzame oppervlak van het blusmiddel een maximaal koelend effect bieden. Dit gaat samen met een merkbare vermindering van de stralingswarmte en de elektrische geleiding van de blusstraal. De gevolgschades door de inwerking van het blusmiddel worden aanzienlijk verminderd omdat er alleen een zo klein mogelijke hoeveelheid water in nevelvorm wordt gebruikt.

Waternevelblussers zijn geschikt voor A (vaste stoffen) en F (vet) branden en zijn verkrijgbaar in een 2 en 6 liter-uitvoering.

  • De blusrating voor de 2 liter waternevelblusser is 5A en 5F en heeft een spuitduur van 20 seconden.
  • De blusrating voor de 6 liter waternevelblusser is 13A en 40F en heeft een spuitduur van 50 seconden.

De waternevelblusser is uitermate geschikt voor het gebruik in kantoren, winkels, restaurants, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, musea of beurzen.